Jantje Beton en NUSO roepen samen met de Branchevereniging Spelen en Bewegen lokale politieke partijen op om buitenspelen hoog op de agenda te zetten bij hun verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Dit gebeurt door middel van een pamflet dat begin juli naar alle gemeentes is verstuurd. Op www.buitenspelen2018.nl leest u wat onze boodschap inhoudt. Wij adviseren u om, namens de speeltuin(vereniging), dezelfde informatie zelf ook in te zetten wanneer u contact heeft met de gemeente. Verder vragen wij u om onze oproep extra kracht bij te zetten door de oproep digitaal te ondertekenen op de hierboven vermelde website.

Als u wilt dat NUSO uw speeltuin ondersteunt bij het benaderen van de gemeente, neem dan contact met ons op via info@jantjebeton.nl.
2018 is het jaar dat Jantje Beton 50 wordt! Helpen jullie mee om volgend jaar de Buitenspeeldag zo groots te vieren dat het een dag wordt om nooit te vergeten?
Zet dan 13 juni alvast in uw agenda en bedenk alvast welke super stoere spelactiviteiten ervoor gaan zorgen dat er geen kind stil zit op 13 juni.

Deze video geeft u een beeld hoe de Buitenspeeldag het afgelopen jaar in Speeltuin Baarn al goed gevierd werd.
Weet u het nog? Dit voorjaar wonnen 3 speeltuinen in Overijssel een cheque van € 1.000,- met de prijsvraag van Sportservice Overijssel i.s.m. NUSO in het kader van ‘Wie heeft het beste speeltuinidee?’. De prijsvraag dient als stimulans om speeltuinen in Overijssel te stimuleren (nog) meer voor de buurt te betekenen. Benieuwd hoe de mooie plannen van speeltuinen in Hasselt, Genemuiden en Raalte tot uitvoering zijn gebracht? Bekijk dan het filmpje.
Op zaterdag 17 juni vond de Algemene Ledenvergadering van NUSO plaats. Daar presenteerde Sander Peters (Speeltuin Badhoevedorp) de ‘Digitale bestuurskamer’: de online administratietool voor speeltuinbesturen voor de financiële administratie, ledenadministratie en logboeken voor speeltoestellen. Zoals u al eerder in de Speelmail kon lezen: de speeltuinen die deze tool testten, zijn er erg tevreden over. Meer over de mogelijkheden van de ‘Digitale bestuurskamer’ in de eerstvolgende Speelmail. Het volledige verslag van de vergadering is terug te lezen achter de leden-login op www.nuso.nl.
Zijn jullie als speeltuin nog aan het zoeken naar een leuke doe-activiteit? Wat dacht u van een supergave huttenbouw-dag of week? Hoe u dit aanpakt, wat u ervoor nodig heeft en wat de mogelijkheden zijn, leest u allemaal in het Handboek Huttenbouwen dat NUSO en Jantje Beton beschikbaar hebben gesteld voor leden. Download het volledige Handboek Huttenbouwen via onze site.

 
Wij wensen iedereen een heel fijne zomer!
Samen staan we nóg sterker om het belang van het spelende kind op de agenda te houden
Uitgave van NUSO | Redactie: NUSO info@nuso.nl
Uitschrijven | Gegevens wijzigen