Kunt u deze mail niet lezen, klik dan hier voor de online versie
Allard Pierson Museum Nieuws
 
Sprankelende opening 'Ontmoetingen met de Oriënt'
Op donderdag 23 juni openden de ambassadeurs van Turkije, Marokko en Egypte samen met de nieuwe voorzitter van het College van bestuur van de Universiteit van Amsterdam, gezamenlijk de nieuwe tentoonstelling 'Ontmoetingen met de Oriënt'. Tegelijkertijd opende de Nederlandse Chef de Poste in de Turkse stad Eskişehir een vergelijkbare tentoonstelling. Er werd gebruik gemaakt van een skype verbinding die de opening een zeer geanimeerd karakter gaf. De komst van maarliefst drie ambassadeurs onderstreept de belangrijke banden op cultureel gebied tussen de Oost en West. De tentoonstelling 'Ontmoetingen met de Oriënt' laat zien dat deze goede relaties de tand des tijds uitstekend hebben doorstaan. De tentoonstelling is te zien t/m 18 september.
Lees meer over de tentoostelling › 
Sprankelende opening 'Ontmoetingen met de Oriënt'
 
Rondleidingen 'Ontmoetingen met de Oriënt'
Wilt u de tentoonstelling bezoeken en zoekt u meer verdieping? Of wilt u juist de anekdotes horen achter de objecten? Boek dan een rondleiding met een van onze deskundige en ervaren rondleiders. Leuk voor alle leeftijden! In een uur dagen de rondleiders u uit om met andere ogen te kijken.
Reserveringen en meer informatie › 
Rondleidingen 'Ontmoetingen met de Oriënt'
 
Tentoonstelling 'Museummakers'
Van 8 t/m 10 juli 2016 vindt het eerste Nederlandse Museumcamp plaats in het Allard pierson Museum. In drie dagen tijd creëeren ongeveer 100 museumprofessionals een unieke tentoonstelling, genaamd 'Museummakers'. Deze tentoonstelling is te zien van 12 juli t/m 21 augustus 2016.
Tentoonstelling 'Museummakers'
 
Schrijf nu in voor de summer school

Dit jaar wordt voor de zevende keer de summer school History of the Book georganiseerd door de Bijzondere Collecties van de UvA. Van 22 augustus t/m 2 september kunt u kiezen uit een gevarieerd programma. Het aanbod aan workshops en cursussen is interessant voor iedereen met belangstelling voor 'het boek' in de ruimste zin van het woord. Neem bijvoorbeeld de cursus ‘Archeologie van het middeleeuwse met de hand geschreven boek: schrift en boekgeschiedenis’ of de workshop ‘Inleiding tot de geschiedenis van geschreven en getekende lettervormen’. 

Lees meer en schrijf u in › 
Schrijf nu in voor de summer school
 
MuseumJeugdUniversiteit › 
Lezing Haspels › 
Lezing Wijzen uit het Oosten › 
Openingstijden › 
Winkels en Café › 
Bezoek › 
Bezoek onze website
www.allardpiersonmuseum.nl | Oude Turfmarkt 129, Amsterdam
Volg ons via   Volg ons via Facebook   Volg ons via Twitter
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier