Kunt u deze mail niet lezen, klik dan hier voor de online versie
Allard Pierson Museum Nieuws
Museummakers gezocht!
Bent u een maker en wilt u meer leren over digitale technologie en het liefst zelf tools ontwikkelen voor tentoonstellingen? Meld u dan nu aan voor MuseumCamp Amsterdam! Van 8 t/m 10 juli 2016 in het Allard Pierson Museum. Doe mee en creëer samen met andere museummakers in drie dagen een unieke tentoonstelling.
Lees meer › 
Museummakers gezocht!
 
Lezing door Wendy van Duivenvoorde
Dit jaar is het 400 jaar geleden dat de eerste Nederlanders voet zetten op West-Australische bodem. Op 25 oktober 1616, kwamen schipper Dirk Hartog en zijn bemanning aan in het noorden van Dirk Hartogeiland in de huidige Shark Bay. Dr. Wendy van Duivenvoorde is universitair hoofddocent in maritieme archeologie en zal het verhaal van Dirk Hartog een archeologische en historische context geven.
Lees meer en meld u aan › 
Lezing door Wendy van Duivenvoorde
 
MuseumJeugdUniversiteit

De inschrijvingen voor de najaarsreeks van de MuseumJeugdUniversiteit zijn geopend. Alle kinderen tussen de acht en twaalf kunnen zich inschrijven voor vier colleges over Toetanchamon. Zijn familie, zijn graf en de Egyptische goden, alles komt aan bod.

Lees meer en meld u aan › 
MuseumJeugdUniversiteit
 
Signeersessie 'Rome aan de Noordzee'
Auteur Arjen Bosman vertelt 21 mei over zijn nieuwste boek ‘Rome aan de Noordzee: burgers en barbaren te Velsen’. Aansluitend krijgt het publiek de gelegenheid om vragen te stellen en om het boek, dat in de winkel van het museum verkrijgbaar is, te laten signeren. Speciaal voor deze gelegenheid neemt hij ook een aantal vondsten uit Velsen mee naar de ArcheoHotspot.
Lees meer en meld u aan › 
Signeersessie 'Rome aan de Noordzee'
 
Conferentie: East & Europe › 
Lesbrief 'SPQR' › 
Ontmoetingen met de Orient › 
Openingstijden › 
Winkels en CafĂ© › 
Bezoek › 
Bezoek onze website
www.allardpiersonmuseum.nl | Oude Turfmarkt 129, Amsterdam
Volg ons via   Volg ons via Facebook   Volg ons via Twitter
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier