‘Ons RDM-beleid focust op integriteit en validiteit van onderzoek’
‘ONS RDM-BELEID FOCUST OP INTEGRITEIT EN VALIDITEIT VAN ONDERZOEK’

‘Bij mijn aantreden als directeur in 2014 ben ik direct begonnen de discussie over Research Data Management (RDM) te voeren. Voor ons integriteitsbeleid is RDM erg belangrijk.' Een interview met Brian Burgoon, directeur van het Amsterdam Institute for Social Science Research (AISSR).

Lees verder    ‘Ons RDM-beleid focust op integriteit en validiteit van onderzoek’
 
‘WE WILLEN HET BEHEER VAN DATA MAKKELIJKER MAKEN’

‘Onze faculteit heeft nog geen eigen dataprotocol, maar we zijn er wel druk mee bezig. We moeten alle al geldende protocollen naast elkaar leggen om tot één richtlijn te komen die overal aan voldoet.’ Anne Eskes, coördinator bij het Kenniscentrum ACHIEVE van de HvA-faculteit Gezondheid, aan het woord.

Lees verder    ‘We willen het beheer van data makkelijker maken’
‘We willen het beheer van data makkelijker maken’
 
Financiers stellen hardere eisen aan beheer van data
FINANCIERS STELLEN HARDERE EISEN AAN BEHEER VAN DATA

'Onderzoekers moeten bij hun subsidie-aanvraag verantwoorden hoe ze omgaan met hun onderzoekdata. Wij kunnen meedenken en weten naar welke experts we kunnen doorverwijzen.’ Een interview met Bea Krenn, senior adviseur bij Innovation Exchange Amsterdam.

Lees verder    Financiers stellen hardere eisen aan beheer van data
 
ONDERZOEKERS DENKEN MEE BIJ INRICHTING RDM-SYSTEEM

‘We vinden het belangrijk dat onderzoekers meebeslissen over de functionele inrichting van het centrale Research Data Management-systeem. Daarom werken we samen met een implementatiewerkgroep’, vertelt Matthieu Uittenbogaard, projectleider bij de Bibliotheek UvA/HvA.

Lees verder    Onderzoekers denken mee bij inrichting RDM-systeem
Onderzoekers denken mee bij inrichting RDM-systeem
 
RDM WORKSHOPS UVA
10 november 2016
5 december 2016
7 februari 2017
RDM WORKSHOPS HVA
20 oktober 1026
29 november 2016
7 december 2016
 
Deze nieuwsbrief is bedoeld voor alle medewerkers van UvA en HvA die in research data management geïnteresseerd zijn. De nieuwsbrief wordt verzorgd door RDM Support.

Heeft een collega u deze nieuwsbrief doorgestuurd en zou u de nieuwsbrief graag zelf ontvangen? Klik hier om u als abonnee aan te melden.

Afmelden voor deze nieuwsbrief