Hoe kunt u uw onderzoekdata veilig opslaan, delen, publiceren en archiveren? Hoe gaan andere onderzoekers hiermee om? Wat speelt er op het gebied van research data management (RDM) aan UvA en HvA, en daarbuiten? De antwoorden op dit soort vragen leest u vanaf nu in de Update Research Data Management, een nieuwe driemaandelijkse digitale nieuwsbrief.

 
'Houd het dataprotocol kort en benader het met humor'
'HOUD HET DATAPROTOCOL KORT EN BENADER HET MET HUMOR'

Een interview met hoogleraar Theoretische neuropsychologie Jaap Murre, mede-opsteller van het dataprotocol van Psychologie.

Lees meer    'Houd het dataprotocol kort en benader het met humor'
 
BIBLIOTHEEK ONDERSTEUNT ONDERZOEKERS

Sinds 2015 hebben de UvA en HvA richtlijnen voor onderzoekdatabeheer. Voor elk nieuw onderzoeksproject moet bijvoorbeeld een datamanagementplan opgesteld worden. De bibliotheek ondersteunt onderzoekers met diverse diensten.

Lees meer    Bibliotheek ondersteunt onderzoekers
Bibliotheek ondersteunt onderzoekers
 
'Data stewards kunnen veel van elkaar leren'
'DATA STEWARDS KUNNEN VEEL VAN ELKAAR LEREN'

‘Bij het Radboudumc werk ik al met onderzoeksprotocollen’, vertelt promovendus Jorien van der Laan, die ook onderzoek doet bij het HvA-lectoraat Armoede en Participatie. Bij de HvA staat nog niet zoveel vast.’

Lees verder    'Data stewards kunnen veel van elkaar leren'
 
GEBRUIKSVRIENDELIJK RDM-SYSTEEM OP KOMST

Voor onderzoekers die bij hun instituut of kenniscentrum geen goede of onvoldoende opslagmogelijkheid voor hun onderzoekdata hebben, biedt de Bibliotheek UvA/HvA vanaf het einde van 2016 een RDM-opslagsysteem.

Lees verder    Gebruiksvriendelijk RDM-systeem op komst
Gebruiksvriendelijk RDM-systeem op komst
 
ICT-ondersteuning bij onderzoek
ICT-ONDERSTEUNING BIJ ONDERZOEK

Bent u onderzoeker of ondersteunt u onderzoek, en heeft u een ICT-vraag? Stel uw vraag via de Servicedesk van ICT Services. U krijgt antwoord van ICT Services, een facultaire ICT-ondersteuner of de Bibliotheek.

Stel uw vraag    ICT-ondersteuning bij onderzoek
 
RDM-WORKSHOPS
21 april 2016
23 mei 2016
14 juni 2016
NIEUWS VAN ELDERS
Wie wint de Nederlandse Dataprijs?
Europees actieplan voor Open Science
Nieuwsbrief e-data & research
 
Deze nieuwsbrief is bedoeld voor alle medewerkers van UvA en HvA die in research data management geïnteresseerd zijn. De nieuwsbrief wordt verzorgd door RDM Support.

Heeft een collega u deze nieuwsbrief doorgestuurd en zou u de nieuwsbrief graag zelf ontvangen? Klik hier om u als abonnee aan te melden.

Afmelden voor deze nieuwsbrief.