"INSTELLINGEN EN ONDERZOEKERS KRIJGEN BETER GRIP OP DATABELEID"

Een interview met Ingeborg Verheul. Zij werkt sinds september 2015 bij SURFsara met als opdracht om een landelijk coördinatiepunt voor onderzoeksdatamanagement (RDM) op te zetten en in goede banen te leiden. Dat coördinatiepunt staat inmiddels op de rails: het LCRDM.

Lees het interview   
 
AL JE ONDERZOEKSDATA OP ÉÉN PLEK, ALTIJD EN OVERAL BESCHIKBAAR

Wouter Cox is promovendus bij de FMG van de UvA. Onderzoeksfinancier NWO vroeg hem, net als andere gehonoreerde onderzoekers, afgelopen zomer naar een plan om zijn onderzoeksdata op te slaan en herbruikbaar te maken. Over hoe het verder ging, vertelt Wouter zelf.

Lees het interview    Al je onderzoeksdata op één plek, altijd en overal beschikbaar
Al je onderzoeksdata op één plek, altijd en overal beschikbaar
 
Onderzoeksgroepen proberen figshare uit
ONDERZOEKSGROEPEN PROBEREN FIGSHARE UIT

Dit voorjaar gaan enkele onderzoeksgroepen bij FGw en FMG aan de slag met figshare, een systeem voor het online opslaan en delen van onderzoeksdata. In ruil voor vroege toegang helpen deze early adopters door onverhoopt achtergebleven foutjes te ontdekken en uit te vinden welke ondersteuning er nodig is.

Lees verder    Onderzoeksgroepen proberen figshare uit
 
Deze nieuwsbrief is bedoeld voor alle medewerkers van UvA en HvA die geïnteresseerd zijn in research data management. De nieuwsbrief wordt verzorgd door RDM Support.

Heeft een collega deze nieuwsbrief doorgestuurd en zou je de nieuwsbrief graag zelf ontvangen? Klik hier om je als abonnee aan te melden.

Afmelden voor deze nieuwsbrief