SCHOLENNIEUWSBRIEF
December 2016
Bekijk online
Hogeschool van Amsterdam
AGENDA
Informatieavond selectieopleiding (6 dec)
Voorlichting voor ouders (10 jan)
Keuze-3-Daagse (12 en 26 jan)
AGENDA
Open dag (14 jan)
Mbo-middag FDMCI (16 febr)
 
VOORLICHTINGSAVOND SELECTIE: 6 DEC

Morgenavond (6 december) is er een voorlichtingsavond voor numerus fixus opleidingen. Studenten, docenten en studiekeuzecoaches staan klaar om vragen te beantwoorden.

Deze voorlichtingsavond duurt van 18.00 tot 21.00 uur en is voor de opleidingen:

  • Forensisch Onderzoek
  • Fysiotherapie
  • Toegepaste Psychologie
Let op: op deze informatieavond zijn niet aanwezig:
  • Amsterdam Fashion Institute (AMFI)
  • Sportkunde (voorheen Sport Management & Ondernemen (SM&O))
  • Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO)

STUDIEKEUZE- COACHING DOOR STUDENTEN

Op de voorlichtingsavond selectie van de opleiding Toegepaste Psychologie op dinsdag 6 december zullen twee studenten van de Minor Psychologie van Studiekeuze en Loopbaanbegeleiding hulp bieden bij het maken van een keuze voor een opleiding.

Van 18:00-21:00 uur staan zij in het Wibauthuis bij de opleiding op de 3e verdieping om vragen te beantwoorden en vragen te stellen die leerlingen verder kunnen helpen in het studiekeuzeproces.

 
NUMERUS FIXUS EN SELECTIE 2017-2018– DEEL 5

Van verschillende kanten heeft ons de vraag bereikt:

“Stel: een leerling heeft deelgenomen aan de selectie van twee numerus fixusopleidingen. Wat zijn de scenario’s op 15 april 2017, de dag waarop via Studielink de rangnummers bekend worden gemaakt en de plaatsen worden aangeboden? En wat moet de leerling vervolgens zelf doen?”

Lees verder (longread)   
 
PROEFSTUDEREN EN MEELOPEN

Hebben uw leerlingen al een open dag bezocht en willen zij via een verdiepende activiteit kennismaken met de opleiding? Dan kunnen zij kiezen voor proefstuderen of meelopen. De opleidingen waarvoor uw leerlingen zich al kunnen aanmelden, staan op onze website. De komende dagen worden deze lijsten verder aangevuld.

Bij de opleidingen Forensisch Onderzoek en AMFI is het voor uw leerlingen helaas niet mogelijk om mee te lopen of te komen proefstuderen. Wel zijn deze opleidingen te bezoeken tijdens de open dag van 14 januari en Forensisch Onderzoek tevens morgenavond tijdens de voorlichtingsavond selectie.

 
SNAPCHAT VOOR SCHOLIEREN: HULP BIJ HET MAKEN VAN EEN STUDIEKEUZE

Scholieren kunnen op Snapchat ervaren hoe het is om te studeren aan de HvA. Rond open dagen kunnen zij HvA-studenten volgen via het HvA Snapchat-account.

Een half miljoen jongeren tussen de 15 en 19 jaar in Nederland gebruiken de app Snapchat, waarmee je foto’s en video’s van ‘vrienden’ kunt bekijken. De HvA kiest voor deze manier van informeren, omdat dit aansluit bij de beleving van de studiekiezers. Dit blijkt ook uit het toenemende aantal volgers en uit de reacties en vragen die de ‘snappende’ studenten krijgen. De vragen variëren van heel praktisch tot vakinhoudelijke vragen. Maar ook vragen over de keuze tussen twee studies of tussen het wo en hbo.

Deel deze link op uw intranet met uw leerlingen: hva.nl/snapchat. Kijk met wie je op welke dag virtueel kunt meelopen.

Snapchat voor scholieren: hulp bij het maken van een studiekeuze
 
OPLEIDING SPORT, MANAGEMENT EN ONDERNEMEN WORDT SPORTKUNDE

Vanaf het studiejaar 2017-2018 gaat de opleiding Sport, Management en Ondernemen (SM&O) en de leerroute International Sports, Management and Business (ISMB) van de HvA verder als leerroute van de opleiding Sportkunde respectievelijk Sport Studies (Engelstalig). Het nieuwe croho-nummer wordt 34040.

Lees verder   
 
MBO-MIDDAG FACULTEIT DMCI: 16 FEBRUARI 2017

Uw mbo-4-leerlingen kunnen op deze middag luisteren naar een studentenpanel van oud-mbo-studenten. Wat is hun ervaring binnen het hbo? Hoe hebben zij de overgang ervaren?

Vervolgens kunnen uw leerlingen meer informatie krijgen en vragen stellen over de opleidingen van de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie: HBO-ICT, Communication and Multimedia Design (CMD), Media, Informatie en Communicatie (MIC) en Communicatie (COM).

Meer informatie en aanmelden   
 
TRAINING: VOORLICHTING & STUDIEKEUZE 

Wanneer hebben we een studiekiezer goed geholpen? Hoe zorg ik dat het persoonlijk blijft, maar ook dat alle essentiële informatie overkomt? Zomaar een greep uit de leerwensen van de training Voorlichting & Studiekeuze die de HvA aanbiedt.

Deelnemers zijn medewerkers en studenten die een rol vervullen op open dagen, proefstudeerdagen, meeloopdagen en voorlichting op scholen.

Het doel van de training is om meer inzicht te krijgen in het studiekeuzeproces, de keten van studiekeuzeactiviteiten en de onderlinge relatie te overzien. Er wordt ingezoomd op vragen die studiekiezers en ouders stellen en op de uitdagingen die onze huidige studenten hebben ervaren bij het maken van een studiekeuze.

Deze manier van kennisdeling en uitwisseling van ervaringen wordt met regelmaat aangeboden.

 
​Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan het toeleverend onderwijs.
​Contact: aansluiting@hva.nl

Bekijk de oudere nieuwsbrieven

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u hier uit.

Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen? U kunt zich hier aanmelden.