SCHOLENNIEUWSBRIEF
Februari 2016
Bekijk online
Hogeschool van Amsterdam
AGENDA
Voorlichtingsavond voor ouders (7 maart)
Open dag (12 maart)
 
VERNIEUWDE PAGINA: INFORMATIE VOOR SCHOLEN

Als decaan bent u een belangrijk aanspreekpunt voor uw leerlingen bij het maken van een studiekeuze. Om u in deze rol te ondersteunen, heeft de HvA de pagina voor decanen vernieuwd en omgedoopt in Informatie voor scholen. Op deze pagina vindt u een overzicht van onderwerpen die tijdens de begeleiding van het keuzeproces van belang zijn.

DOMEIN WORDT FACULTEIT

Per 1 februari heeft de Hogeschool van Amsterdam een aantal naamswijzigingen doorgevoerd. De belangrijkste wijzigingen zijn dat de naam Domein vervangen wordt door Faculteit en een Domeinvoorzitter een Decaan heet. Met deze wijzigingen sluit de HvA beter aan bij wat in binnen- en buitenland gebruikelijk is. De namen van de faculteiten blijven ongewijzigd m.u.v. Domein Economie en Management. Deze heet nu Faculteit Business en Economie.

 
NUMERUS FIXUS EN SELECTIE 2017-2018 – DEEL 2

De afschaffing van de centrale loting roept veel vragen op. Eén van die vragen was ‘Heeft een leerling drie selectiepogingen in totaal of drie selectiepogingen per opleiding?’ Het antwoord is: maximaal drie selectiepogingen per opleiding (net als in de huidige situatie).

De hogeschool of universiteit mag echter dat maximum wel beperken tot twee of zelfs één keer. Bij de HvA is het maximum aantal selectiepogingen per opleiding op dit moment gesteld op twee. Mocht dit voor 2017-2018 veranderen, dan wordt dat bekend gemaakt via de website.

Vanaf 2017-2018 gaat het als volgt:

Lees verder   
 
Nieuw: commerciële economie biedt driejarig traject voor vwo’ers
NIEUW: COMMERCIËLE ECONOMIE BIEDT DRIEJARIG TRAJECT VOOR VWO’ERS

Het driejarige traject Commerciële Economie is een voltijd bacheloropleiding die opleidt tot een volwaardig hbo-diploma. Centraal in het programma staan vier grote projecten rondom de kernthema’s onderzoek, sales/accountmanagement, operationele marketing en ondernemen/strategie. De student werkt intensief in teams voor opdrachtgevers uit het bedrijfsleven. Daarnaast loopt de student een beroepsstage en volgt hij een minor, al dan niet in het buitenland.

De HvA heeft nog meer driejarige trajecten voor vwo’ers.

De driejarige trajecten zijn voor studiekiezers met een vwo-diploma of een havo-diploma met een gemiddeld eindcijfer van een acht of hoger.

 
DEADLINES DECENTRALE SELECTIE EN STUDIEKEUZECHECK

Als uw leerlingen zich willen aanmelden voor een lotingstudie en deel willen nemen aan de decentrale selectie dan geldt de aanmelddeadline van 15 maart 2016.

Voor de overige opleidingen geldt de deadline van 1 mei 2016. Bij deze opleidingen is deelname aan de studiekeuzecheck verplicht.

Uitzonderingen hierop zijn ALO en SM&O, deze opleidingen kennen een eigen toelatingsprocedure en een uiterlijke aanmelddeadline van 1 maart 2016

 
​Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan het toeleverend onderwijs.
​Contact: aansluiting@hva.nl

Bekijk de oudere nieuwsbrieven

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u hier uit.

Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen? U kunt zich hier aanmelden.