SCHOLENNIEUWSBRIEF
November 2016
Bekijk online
Hogeschool van Amsterdam
AGENDA
Informatieavond selectieopleiding (6 dec)
Voorlichting voor ouders (10 jan)
AGENDA
Open dag (14 jan)
Mbo-middag FDMCI (16 febr)
 
INFORMATIEAVOND SELECTIEOPLEIDINGEN

Op dinsdagavond 6 december is er een informatieavond voor de numerus fixus opleidingen. Studenten, docenten en studiekeuzecoaches staan klaar om vragen te beantwoorden.

Deze informatieavond duurt van 18.00 tot 21.00 uur en is voor de opleidingen:

  • Forensisch Onderzoek
  • Fysiotherapie
  • Toegepaste Psychologie
Let op: op deze informatieavond zijn niet aanwezig: AMFI - Amsterdam Fashion Institute, Sport Management & Ondernemen (SM&O) en Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO).

KEUZE-3-DAAGSE

Heeft u leerlingen die zich aan het oriënteren zijn op een studie maar er niet uitkomen?

Tijdens een Keuze-3-daagse kunnen zij onder begeleiding van een coach zichzelf en hun interesses onder de loep te nemen.

Het resultaat is een gericht actieplan om uiteindelijk zelfstandig een weloverwogen studiekeuze te kunnen maken.

Meer informatie en aanmelden    Keuze-3-daagse
 
PROEFSTUDEREN EN MEELOPEN

Hebben uw leerlingen al een open dag bezocht en willen zij via een verdiepende activiteit kennismaken met de opleiding? Dan kunnen zij kiezen voor proefstuderen of meelopen. De opleidingen waarvoor uw leerlingen zich al kunnen aanmelden, staan op onze website. De komende dagen worden deze lijsten verder aangevuld.

 
TOELATINGSEISEN PABO EN VOORBEREIDING

Aankomende pabo-studenten moeten aan strengere toelatingseisen voldoen. Dit is een landelijke maatregel die vorig studiejaar is ingegaan. Zij moeten aantonen over voldoende kennis van de vakgebieden aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek te beschikken. De toets meet of zij de kennis en vaardigheden hebben die ze bij de start van de pabo nodig hebben om de opleiding met succes af te kunnen ronden.

Havisten maken een toets voor de vakken die ze niet in hun profiel hebben. Leerlingen met een vwo-diploma zijn vrijgesteld. Mbo’ers moeten alle toetsen maken.

Zie www.goedvoorbereidnaardepabo.nl voor uitgebreide informatie over de toetsen en de voorbereiding hierop.

Aanmelden bij Cito
Om de verplichte landelijke toelatingstoets te kunnen maken, moeten aankomende pabo-studenten zich aanmelden bij Cito. Zij ontvangen de gegevens hiervoor nadat zij zich in Studielink hebben aangemeld voor de Pabo aan de HvA. De toelatingstoets kunnen ze in de volgende periodes maken bij een hbo-instelling naar keuze.

  • maandag 3 april t/m zaterdag 8 april 2017
  • dinsdag 6 juni t/m maandag 12 juni 2017
  • maandag 10 juli t/m zaterdag 15 juli 2017
  • maandag 14 augustus t/m woensdag 16 augustus 2017

 
VIRTUEEL MEELOPEN VIA SNAPCHAT

Op Snapchat laten studenten van de HvA zien hoe hun leven als student aan de HvA eruitziet. Rond open dagen en rond de extra informatieavond voor de numerus fixus opleidingen neemt iedere dag een andere student het Snapchat-account van de HvA over en deelt op deze dag zijn of haar ervaringen.

Kijk op hva.nl/snapchat met wie je op welke dag virtueel kunt meelopen.

Virtueel meelopen via Snapchat
 
MBO-MIDDAG FDMCI VERPLAATST

De mbo-middag van de Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie (FDMCI) die gepland stond voor 10 november is verplaatst naar donderdag 16 februari.

Uw mbo-4-leerlingen kunnen op deze middag luisteren naar een studentenpanel van oud-mbo-studenten. Wat is hun ervaring met het hbo? Hoe hebben zij de overgang ervaren? Vervolgens kunnen uw leerlingen meer informatie krijgen en vragen stellen over de opleidingen van FDMCI: HBO-ICT, Communicatie, Communication and Multimedia Design (CMD) en Media, Informatie en Communicatie (MIC).

Meer informatie en aanmelden   
 
"GEEF AANDACHT EN GEBRUIK GEZOND VERSTAND"

Interview met Studiekeuzecoach Marieke van Schaik over de voorlichting aan ouders

Sinds een aantal jaar organiseert de Hogeschool van Amsterdam (HvA) – samen met de Universiteit van Amsterdam (UvA) - speciale voorlichtingsavonden voor ouders. Tijdens deze avonden krijgen ouders informatie over het studiekeuzeproces van hun kind en over de rol die zij hierin kunnen spelen.

Marieke van Schaik is studiekeuzecoach bij de HvA en UvA en geeft samen met haar collega’s al jaren de voorlichting aan ouders. Afgelopen oktober heeft zij het eerste webinar voor ouders geleid.

Waarom is de HvA eigenlijk begonnen met de voorlichtingsavonden voor ouders?

“Ouders zijn een belangrijke gesprekspartner voor hun kinderen en hebben dus invloed op hun leven. Zij voelen zich sterk betrokken bij de keuzes die hun kinderen maken. Dat zien we terug op onze open dagen; de meeste studiekiezers nemen een of twee ouders mee. Driekwart van mijn studenten vindt het fijn dat hun ouders meegaan naar de open dagen.”

Lees het hele interview   
 
Wat voor digital creative ben jij?
WAT VOOR DIGITAL CREATIVE BEN JIJ?

Je bent op vakantie in Tokio. Je spreekt geen woord Japans en bent verdwaald. Wat doe je? Welke app gebruik je het meest? Je hebt zin in een goede film. Waar ga je heen?

Naast deze drie vragen, elk met vier antwoordmogelijkheden, komen uw leerlingen er na nog vijf vragen achter wat voor type digital creative zij zijn.

Een leuke, korte online test gemaakt door de opleiding Communication and Multimedia Design (CMD) voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen. En om te ontdekken of de opleiding CMD in Amsterdam iets voor je is natuurlijk!

Doe de test op digital-creative.nl    Wat voor digital creative ben jij?
 
​Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan het toeleverend onderwijs.
​Contact: aansluiting@hva.nl

Bekijk de oudere nieuwsbrieven

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u hier uit.

Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen? U kunt zich hier aanmelden.