SCHOLENNIEUWSBRIEF
Oktober 2016
Bekijk online
Hogeschool van Amsterdam
AGENDA
Voorlichting voor ouders (24 okt)
Open dag (5 nov)
Mbo-middag FDMCI (16 febr)
AGENDA
Proeverij leergang Psychologie van de studiekiezer (10 nov)
 
Nieuw! Virtueel meelopen - deel dit met uw leerlingen
NIEUW! VIRTUEEL MEELOPEN - DEEL DIT MET UW LEERLINGEN

HvA-studenten geven via Snapchat een inkijkje in hun studie en hun studentenleven. Volg hen via HvA_Amsterdam op Snapchat.

Rondom open dagen delen we op hva.nl/snapchat een schema, zodat je precies kunt zien met wie je op welke dag virtueel meeloopt. 

 
EERSTE OPEN DAG - 5 NOVEMBER

Op de open dag van zaterdag 5 november zijn alle opleidingen vertegenwoordigd.

Uw leerlingen zijn van harte welkom om een voorlichtingsronde te volgen, opleidingen met elkaar te vergelijken, de sfeer te proeven of deel te nemen aan een proefles. Studenten, docenten en studiekeuzecoaches staan klaar om vragen te beantwoorden.

Meer informatie over andere data en over aanmelden    Eerste open dag   -   5 november
ACTIVITEITEN KALENDER STUDIEKEUZE

Voor komend schooljaar hebben we een Activiteitenkalender Studiekeuze voor u gemaakt. De kalender geeft een overzicht van het aanbod aan studiekeuzeactiviteiten en studiekeuzebegeleiding waar uw leerlingen aan kunnen deelnemen. Tevens vindt u hierin alle inschrijfdeadlines en andere belangrijke data voor het schooljaar 2016-2017.

Op de pagina hva.nl/scholen kunt u de kalender downloaden om digitaal te gebruiken of om uit te printen. U kunt ook een poster op A3 formaat aanvragen via aansluiting@hva.nl o.v..v. 'jaarkalender'.

 
Voeding en Diëtetiek bouwt wikkelhuis voor studenten
VOEDING EN DIËTETIEK BOUWT WIKKELHUIS VOOR STUDENTEN

De opleiding Voeding en Diëtetiek opent op 3 november een ‘Wikkelhuis’ op het plein voor de HvA locatie Dr. Meurerhuis.

Een huis gebouwd van 24 lagen op elkaar geperst golfkarton, regenbestendig en superisolerend, iets groter dan 8 x 3 meter. Het Wikkelhuis krijgt de naam 'Food Lab' en zal als ontmoetingsplek voor studenten Voeding en Diëtetiek fungeren. Het wordt een ruimte van waaruit studenten op creatieve wijze onderwijs linken aan onderzoek en maatschappelijke trends.

De activiteiten van het Wikkelhuis sluiten goed aan op het brede programma van de opleiding, waarin veel aandacht is voor innovatie en duurzaamheid.

Op de open dag van 5 november wordt het Wikkelhuis meegenomen in de rondleiding.

 
OPLEIDINGEN MET EEN NUMERUS FIXUS 2017-2018

Voor studiejaar 2017-2018 hebben de volgende voltijdopleidingen een beperkt aantal plaatsen:

  • Amsterdam Fashion Institute
    Amsterdam Fashion Institute (English programme)
  • Forensisch Onderzoek
  • Fysiotherapie
    European School of Physiotherapy (English programme)
  • Toegepaste Psychologie 
Voor deze opleidingen geldt een vervroegde inschrijfdeadline van 15 januari 2017.

Uw leerlingen kunnen op hva.nl/selectie een stappenplan downloaden waarin alle stappen en belangrijke data staan. Deel deze infographic met ouders en uw leerlingen.

 
LEERGANG PSYCHOLOGIE VAN DE STUDIEKIEZER

Heeft u in uw dagelijks werk te maken met begeleiding van studiekiezers? Bent u schooldecaan, mentor, studiekeuzecoach of loopbaancoach in het voorgezet onderwijs, mbo of hoger onderwijs en wilt u uw begeleiding van studiekiezers verbeteren? Dan is de leergang Psychologie van de Studiekiezer wellicht iets voor u!

Tijdens de leergang Psychologie van de Studiekiezer koppelt u actuele inzichten vanuit de psychologie aan praktijkervaring in het studiekeuzeproces. Denk hierbij aan vragen zoals:

  • Is het jongerenbrein al in staat om keuzes te maken?
  • Welke rol spelen sociale media?
  • Welke invloed heeft de context van deze generatie op het gedrag van de studiekiezer?

De leergang bestaat uit zes masterclasses - die u ook afzonderlijk kunt volgen - en twee verdiepende workshops. Elke masterclass levert u handvatten op die u direct gebruikt in de praktijk op basis van de inzichten uit de psychologie. Daarnaast verbetert u uw gesprekstechnieken voor een studiekeuzegesprek en leert u meer over psychodiagnostiek waarmee u de (on)zin van studiekeuzetesten bepaalt.

Kijk voor meer informatie op de website. Hier vindt u ook meer informatie over de gratis ‘Proeverij’ waar u meer te weten kunt komen over deze leergang. 

 
TERUGBLIK DECANENSYMPOSIUM 2016

The happy few? Zin en onzin van selectie

Op 15 september 2016 vond in Amsterdam het 27ste Nationaal Decanensymposium UvA–HvA plaats. Samen met ruim 400 schooldecanen uit heel Nederland hebben experts uit de onderwijswereld de zin en onzin van selectie uitvoerig verkend en bediscussieerd.

Via hva.nl/scholen kunt u de opname van het ochtendprogramma terugkijken. Op deze pagina vindt u ook alle presentaties van de sprekers. Tenslotte kunt u hier het document downloaden "Numerus fixus en selectie vanaf 2017-2018: de belangrijkste feiten op een rij

Terugblik Decanensymposium 2016
 
Voorlichtingscampagne ALO van start
VOORLICHTINGSCAMPAGNE ALO VAN START

Binnenkort start de Academie voor Lichamelijke Opvoeding een voorlichtingscampagne. Deze campagne is met name gericht op scholieren met het vak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) in het pakket en op vwo’ers. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat studenten met deze achtergrond over het algemeen heel succesvol zijn op de ALO.

Vanaf 26 oktober delen ALO-studenten Dina, Tim en Femke hun ervaringen over hun studiekeuzeproces en de opleiding via een website, social media, posters op scholen en video’s. Alle sportdocenten in de Randstad worden met een e-mail geïnformeerd over de campagne.

Meer informatie vindt u tegen die tijd op de website: www.hva.nl/ben-jij-alo-fit. Heeft u vragen over de campagne of wilt u erop reageren neemt u dan contact op met Marcella Schets, e-mail: m.p.e.schets@hva.nl

 
​Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan het toeleverend onderwijs.
​Contact: aansluiting@hva.nl

Bekijk de oudere nieuwsbrieven

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u hier uit.

Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen? U kunt zich hier aanmelden.