SCHOLENNIEUWSBRIEF
April 2017
Bekijk online
Hogeschool van Amsterdam
AGENDA
Uitslag ranking (15 april)
Open avond (20 april)
AGENDA
Aanmelden SKC-opleidingen (1 mei)
Keuze-3-daagse (30 mei)
 
OPEN AVOND 20 APRIL

Op dinsdag 20 april zijn uw leerlingen die aan het begin van hun oriëntatie staan of nog bevestiging zoeken over hun studiekeuze van harte welkom op de open avond. Van 18.00-21.00 uur kunnen zij de sfeer proeven, voorlichtingsrondes en presentaties bijwonen en deelnemen aan een minicollege. Zoals altijd staan studenten en docenten klaar om vragen te beantwoorden.

Op de locatie Kohnstammhuis begint om 18.30 de voorlichting over het studiekeuzetraject voor leerlingen die voor een tussenjaar kiezen. Dit studiekeuzetraject start jaarlijks in oktober en februari.

HvA-YouTuber Joey laat zien hoe uw leerlingen zich kunnen aanmelden voor de open avond.

Meer informatie en een overzicht van de deelnemende opleidingen   
 
Virtueel meelopen via Snapchat
VIRTUEEL MEELOPEN VIA SNAPCHAT

Op Snapchat laten studenten zien hoe hun leven als student aan de HvA eruitziet. Rond de open avond van 20 april deelt dagelijks een andere student zijn/haar ervaringen via het Snapchat-account van de HvA.

Op hva.nl/snapchat is te zien met wie uw leerlingen op welke dag virtueel kunnen meelopen.

 
OPEN DAGEN 2017-2018

Hierbij de data voor het komende studiejaar.

  • Zaterdag 4 november 2017
  • Zaterdag 9 december 2017
  • Zaterdag 17 februari 2018
  • Dinsdag 17 april 2018 (open avond)

PROEFSTUDEREN EN MEELOPEN 2017-2018

Hierbij de perioden voor het komende studiejaar waarbij opleidingen zelf bepalen wat ze wanneer aanbieden. Dit is voor de zomer bekend.

Meelopen          

  • 1 nov 2017 – 1 apr 2018
Proefstuderen 
  • 20 nov 2017 – 1 dec 2017
  • 11 dec 2017 – 22 dec 2017
  • 9 jan 2018 – 19 jan 2018
  • 5 feb 2018 – 9 feb 2018
  • 12 mrt 2018 – 23 mrt 2018
  • 23 apr 2018 – 26 apr 2018

 
NUMERUS FIXUS EN SELECTIE – DEEL 7

Een veelgestelde vraag aan de HvA de laatste weken: worden die rangnummers écht op 15 april bekend gemaakt door Studielink? Middenin het Paasweekend? Het antwoord is ja: op zaterdag 15 april stuurt Studielink elke deelnemer aan de selectie van een fixus-opleiding een bericht met het rangnummer. En als dat rangnummer binnen de capaciteit van de opleiding valt, volgt meteen daarna ook een bericht waarin de deelnemer een plaats krijgt aangeboden.

De HvA stuurt op zaterdag 15 april alle selectiedeelnemers een e-mailbericht met de resultaten van de selectie.

In de nieuwsbrieven van december en maart is al uitgebreid stilgestaan bij de vervolgstappen in dit proces, zoals de termijn van twee weken die kandidaten hebben om de aangeboden plaats te accepteren.

 
HVA YOUTUBE STUDENTENTEAM

Inmiddels zijn de zes HvA-YouTubers al enkele weken actief en staan er al ruim 30 video’s online. De video’s worden gemaakt rondom vier thema’s, zoals ‘Een studie kiezen’ en ‘Studeren in A’dam’. Om u een indruk te geven lichten wij vanaf nu in iedere nieuwsbrief één of meerdere video’s uit.

Uitgelicht:

HvA.nl/YouTube    HvA YouTube studententeam
HvA YouTube studententeam
 
STUDIEKEUZETRAJECT UVA-HVA (VOORHEEN ORIËNTATIE- EN HERORIËNTATIETRAJECT)

Vanaf komend studiejaar zijn het Oriëntatie- en het Heroriëntatietraject samengevoegd tot het Studiekeuzetraject UvA-HvA. Dit traject start jaarlijks in oktober en februari en is bedoeld voor zowel leerlingen die na hun eindexamen voor een tussenjaar kiezen als voor studieswitchers. Het voordeel van deze samenvoeging is dat de diversiteit in de groep groter is dan voorheen in de gescheiden Oriëntatie- en Heroriëntatiegroepen. Jongere deelnemers blijken veel te hebben aan de ervaringen van diegenen die al eerder hebben gestudeerd of gereisd.

“De afgelopen maanden hebben mij veel goeds gebracht. Ik heb niet alleen een studiekeuze gemaakt maar ook meer zelfkennis opgedaan.”

- Quote deelnemer Studiekeuzetraject UvA-HvA januari 2017 - 


Voor geïnteresseerde leerlingen is er tijdens de open avond van 20 april een voorlichting over het Studiekeuzetraject van 18:30-19:30 uur op de HvA-locatie Kohnstammhuis.

 
​Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan het toeleverend onderwijs.
​Contact: aansluiting@hva.nl

Bekijk de oudere nieuwsbrieven

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u hier uit.

Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen? U kunt zich hier aanmelden.