SCHOLENNIEUWSBRIEF
Augustus 2016
Bekijk online
Hogeschool van Amsterdam
AGENDA
Oriëntatietraject (13 sept - 31 jan)
Decanensymposium 2016 (15 sept)
Extra open dag Toegepaste Psychologie (4 okt)
AGENDA
Voorlichting voor ouders (24 okt)
Open dag (5 nov)
 
4 OKTOBER 2016: EXTRA OPEN DAG TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE

Zoals bekend is de uiterste aanmelddatum voor opleidingen met een numerus fixus voor het studiejaar 2016-2017 gesteld op 15 januari 2017. Een vroegere oriëntatie is daarom belangrijk voor uw leerlingen, want de tijd waarin aan studiekeuzeactiviteiten kan worden deelgenomen is beperkter.

De opleiding Toegepaste Psychologie is een gewilde opleiding en de open dagen zijn altijd erg druk bezocht. Om vóór 15 januari toch voldoende mogelijkheden te bieden voor oriëntatie, organiseert de opleiding Toegepaste Psychologie een extra open dag voor alleen deze opleiding.

Deze extra open dag vindt plaats op dinsdag 4 oktober van 18:00-21:00 uur. Uw leerlingen kunnen zich aanmelden via de website.

Op zaterdag 5 november 2016 en zaterdag 14 januari 2017 zijn er HvA-brede open dagen waar alle opleidingen zijn vertegenwoordigd.

4 oktober 2016: Extra open dag Toegepaste Psychologie
 
EXTRA HULP BIJ KIEZEN VERVOLGSTUDIE

Heeft u leerlingen die zich aan het oriënteren zijn op een studie, maar geen keuze kunnen maken? De Keuze-3-daagse is een keuzecursus van drie dagen voor iedereen die wat extra hulp kan gebruiken bij het kiezen van een studie.

In 2016 wordt er twee keer een Keuze-3-daagse aangeboden op woensdag 26 oktober & 9 november en op donderdag 1 & 15 december. De 3e dag wordt ingevuld met een individueel gesprek met de studiekeuzecoach. 

De kosten bedragen € 250,- en aanmelden is mogelijk via de website www.studiekeuzetrajecten.nl.

 
Decanensymposium 2016
DECANENSYMPOSIUM 2016

The Happy Few? Zin en onzin van selectie. Dit is het thema van het Decanensymposium 2016 van de UvA en HvA dat plaatsvindt op donderdag 15 september a.s.

Experts uit de onderwijswereld, voor- en tegenstanders, zullen dit thema vanuit verschillende invalshoeken belichten.

Selectie leidt tot veel discussie. Moet het hoger onderwijs alleen nog maar toegankelijk zijn voor de happy few of moet het hoger onderwijs toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk studenten? Geeft een selectie voor de poort een goed beeld of is het slechts een momentopname? En moet studiesucces altijd leidend zijn?

Meer informatie en aanmelden    Decanensymposium 2016
 
​Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan het toeleverend onderwijs.
​Contact: aansluiting@hva.nl

Bekijk de oudere nieuwsbrieven

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u hier uit.

Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen? U kunt zich hier aanmelden.