SCHOLENNIEUWSBRIEF
April 2016
Bekijk online
Hogeschool van Amsterdam
AGENDA
Open avond (12 april)
Keuze-3-daagse (april/mei)
DEADLINES
Opleiding met studiekeuzecheck - 1 mei
Opleiding met numerus fixus - 15 mei (centrale loting)
 
OPEN AVOND 12 APRIL

Op de open avond van dinsdag 12 april zijn uw leerlingen weer van harte welkom om een voorlichtingsronde te volgen, opleidingen met elkaar te vergelijken, de sfeer te proeven of deel te nemen aan een proefles. Studenten, docenten, studentendecanen en studiekeuzecoaches staan klaar om vragen te beantwoorden.

Voor een aantal opleidingen kan de studiekiezer zich op 12 april voor studiejaar 2016-2017 niet meer inschrijven. Daarom houden deze opleidingen geen open avond.

Voor meer informatie en aanmelden: hva.nl/opendag

NEEM DE TIJD OM TE KIEZEN!

Ziet u leerlingen die nog niet weten wat ze willen studeren of die nog twijfelen over hun keuze? De HvA kan deze leerlingen op verschillende manieren begeleiden bij hun studiekeuze. Denk daarbij aan een Studiekeuzeworkshop na deelname aan de studiekeuzecheck/ de decentrale selectie, een Keuze-3-Daagse of  een Oriëntatietraject van 4,5 maand in een tussenjaar.


U kunt uw leerlingen op deze mogelijkheden wijzen via: www.studiekeuzetrajecten.nl


 

 

Data deficiëntiecursussen

Studiekiezers die niet toelaatbaar zijn tot de opleiding van hun keuze, kunnen deelnemen aan een deficiëntiecursus. Hier een overzicht met de bijbehorende aanmelddeadlines:

 
NUMERUS FIXUS EN SELECTIE 2017-2018 – DEEL 3

De afschaffing van de centrale loting in 2017 roept veel vragen op. In de vorige nieuwsbrief is antwoord gegeven op de vraag hoeveel selectiepogingen uw leerlingen per opleiding hebben. In deze nieuwsbrief staat de vraag centraal of (eind)examencijfers van de vooropleiding als selectiecriterium worden gebruikt.

In de wet staat dat voor de selectie tenminste twee verschillende criteria gehanteerd moeten worden en dat (eind)examencijfers van de vooropleiding dus niet als enige selectiecriterium gebruikt mogen worden. De hogescholen en universiteiten kunnen zelf beslissen of zij (eind)cijfers van de vooropleiding als een van de selectiecriteria gebruiken.

De HvA heeft besloten dit niet te doen. De reden daarvoor is dat vo-eindexamencijfers op het moment dat de selectie plaatsvindt nog niet beschikbaar zijn. Het gebruik van overgangscijfers zou een alternatief zijn, maar het opvragen daarvan is een ingewikkeld proces en de inhoud waarop deze overgangscijfers zijn gebaseerd kan verschillen. Voor mbo’ers, 21+-kandidaten en studenten met een buitenlands diploma zijn überhaupt geen overgangscijfers beschikbaar, waardoor een eerlijke weging van alle kandidaten ten opzichte van elkaar niet mogelijk is.

Half juni 2016 maakt de HvA op de website bekend hoe de selectieprocedures van de opleidingen met een numerus fixus er voor studiejaar 2017-2018 uit zien.

In de volgende nieuwsbrief leest u welke HvA-opleidingen volgend jaar een numerus fixus hanteren.

 
Wat voor digital creative ben jij?
WAT VOOR DIGITAL CREATIVE BEN JIJ?

De ontwerpopleiding Communication and Multimedia Design (CMD) van de Hogeschool van Amsterdam heeft samen met ontwerpbureau Grrr een online test ontwikkeld waarmee toekomstige studenten meer inzicht krijgen in wat voor soort probleemoplosser ze zijn. Het doel? Nieuwe studenten met interesse in CMD informeren over de opleiding.

De online test bestaat uit een paar korte vragen waarbij wordt gevraagd hoe scholieren bepaalde situaties of problemen zouden oplossen. Uit de antwoorden blijkt wat voor type probleemoplosser de scholier is: Dreamcatcher, Visualizer, Fixer of Chief. Na de test volgt een korte beschrijving van het type en een advies van CMD.

>> Wat voor digital creative ben jij? Doe de test op www.digital-creative.nl

De opleiding CMD
Bij CMD onderzoeken, bedenken en maken studenten betekenisvolle interactieve communicatieproducten en diensten, zoals: websites, apps en interactieve installaties. Een CMD’er betrekt de wensen, behoeften en eigenschappen van gebruikers bij het ontwerpproces. Hij ontwikkelt oplossingen voor organisaties en zoekt antwoorden op maatschappelijke vraagstukken. Aanmelden voor de opleiding CMD kan tot 1 mei a.s. 

 
​Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan het toeleverend onderwijs.
​Contact: aansluiting@hva.nl

Bekijk de oudere nieuwsbrieven

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u hier uit.

Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen? U kunt zich hier aanmelden.