SCHOLENNIEUWSBRIEF
Juni 2017
Bekijk online
Hogeschool van Amsterdam
WAAR LIGGEN UW INTERESSES?

Deze Scholennieuwsbrief is speciaal bedoeld voor u als professional op het gebied van studiekeuzebegeleiding. Wij vertellen u graag welke mogelijkheden de Hogeschool van Amsterdam biedt: van nieuwe ideeën opdoen bij het jaarlijkse decanensymposium, het volgen van een leergang tot het starten van een bachelor of master in deeltijd.

Waar liggen úw interesses?

 
28E NATIONAAL DECANENSYMPOSIUM UVA – HVA

Op donderdag 21 september aanstaande organiseren de UvA en HvA het 28ste Nationaal Decanensymposium met als thema: Bestemming onbekend - Studiekeuzebegeleiding voor de toekomst.

Hoe speel je als studiekeuzebegeleider in op de kwaliteiten die van een student worden gevraagd in een toekomst die deels ongewis is? Welke manier van denken en doen vraagt dit van u als decaan, mentor, teamleider of schoolleider? Het wordt een dag vol inspiratie!

Meer informatie en aanmelden   
 
LEERGANG PSYCHOLOGIE VAN DE STUDIEKIEZER

Net als afgelopen jaar wordt ook komend jaar de leergang Psychologie van de studiekiezer aangeboden, ditmaal start deze in januari 2018. Heeft u in uw werk te maken met begeleiding van studiekiezers? Bent u schooldecaan, mentor, studiekeuzecoach of loopbaancoach in het voorgezet onderwijs, mbo of hoger onderwijs en wilt u zich verder professionaliseren op het gebied vanbegeleiding van studiekiezers? Dan is de leergang Psychologie van de studiekiezer wellicht iets voor u!

Tijdens deze leergang koppelt u actuele inzichten vanuit de psychologie aan uw praktijkervaring in het studiekeuzeproces van de leerling. Denk hierbij aan vragen zoals:

  • Is het jongerenbrein al in staat om keuzes te maken?
  • Welke rol spelen sociale media?
  • Welke invloed heeft de context van deze generatie op het gedrag van de studiekiezer?
De leergang bestaat uit zes masterclasses - die u ook afzonderlijk kunt volgen - en twee verdiepende workshops. Elke masterclass levert handvatten op basis van inzichten uit de psychologie, die u direct gebruikt in de praktijk. Daarnaast verbetert u uw gesprekstechnieken voor een studiekeuzegesprek en leert u meer over psychodiagnostiek waarmee u de (on)zin van studiekeuzetesten bepaalt.

Meer informatie over de Proeverij en de leergang   
 
Studeren in deeltijd
STUDEREN IN DEELTIJD

De HvA biedt in deeltijd 12 verschillende masters en 34 bachelors. Neem gerust de tijd om het aanbod langs te lopen.

Als u zich afvraagt hoe het is om in deeltijd te studeren bekijk dan de testimonials van twee (oud)studenten. Ben Gennissen studeerde Commerciële Economie, hoe heeft hij het studeren in deeltijd ervaren? Wida Aarefy is derdejaars student bij de opleiding HBO-ICT en vertelt meer over haar ervaringen.

Mocht u interesse hebben om zich in te schrijven voor een deeltijdopleiding, doe dit dan voor de uiterlijke aanmelddeadline van 15 augustus.

Meer informatie: www.hva.nl/deeltijd    Studeren in deeltijd
 
CURSUSSEN

De Hogeschool van Amsterdam kent een groot cursusaanbod dat ook voor u als schooldecaan/mentor toegankelijk is. Neem een kijkje in het volledige cursusaanbod of laat u inspireren door enkele cursussen die wij er voor u hebben uitgelicht.

 
(BIJ)SCHOLING

Bent u op zoek naar meer verdieping? Wellicht ziet u dan iets interessants in onderstaand overzicht.

 
PRAKTISCHE INFORMATIE

Heeft u nog  praktische vragen bekijk dan een van deze pagina’s of neem contact op met Studievoorlichting via 020 595 1405, te bereiken op werkdagen van 9.30-13.00.

 
​Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan het toeleverend onderwijs.
​Contact: aansluiting@hva.nl

Bekijk de oudere nieuwsbrieven

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u hier uit.

Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen? U kunt zich hier aanmelden.