SCHOLENNIEUWSBRIEF
Juni 2016
Bekijk online
Hogeschool van Amsterdam
AGENDA
Studiekeuzeworkshop ná skc/ds (21 juni)
Decanensymposium 2016 (15 sept)
Introductieweek (eind augustus 2016)
 
Decanensymposium 2016
DECANENSYMPOSIUM 2016

The Happy Few? Zin en onzin van selectie. Dit is het thema van het Decanensymposium 2016 van de UvA en HvA dat plaatsvindt op donderdag 15 september a.s.

Experts uit de onderwijswereld, voor- en tegenstanders, zullen dit thema vanuit verschillende invalshoeken belichten.

Selectie leidt tot veel discussie. Moet het hoger onderwijs alleen nog maar toegankelijk zijn voor de happy few of moet het hoger onderwijs toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk studenten? Geeft een selectie voor de poort een goed beeld of is het slechts een momentopname? En moet studiesucces altijd leidend zijn?

Lees meer    Decanensymposium 2016
 
NIEUW: ACTIVITEITENKALENDER STUDIEKEUZE 2016-2017

Voor komend schooljaar hebben we een Activiteitenkalender Studiekeuze voor u gemaakt. De kalender geeft een overzicht van het aanbod aan studiekeuzeactiviteiten en studiekeuzebegeleiding waar uw leerlingen aan kunnen deelnemen. Tevens vindt u hierin alle inschrijfdeadlines en andere belangrijke data voor het schooljaar 2016-2017.

Op de pagina hva.nl/scholen kunt u de kalender downloaden om digitaal te gebruiken of om uit te printen. U kunt ook een poster op A3 formaat aanvragen via aansluiting@hva.nl o.v..v. 'jaarkalender'.

 
HVA EN UVA OPEN DAG VOOR VLUCHTELINGEN

De Hogeschool van Amsterdam en Universiteit van Amsterdam organiseren vandaag, 20 juni, de World Refugee Day, een open dag voor vluchtelingen. Onder de vluchtelingen in de regio Amsterdam bevinden zich relatief veel hoogopgeleiden. Slechts een klein aantal van hen is op de hoogte van de onderwijsmogelijkheden in Nederland.

Op de open dag worden vluchtelingen geïnformeerd over het hoger onderwijs in Nederland, diplomawaardering, taalvereisten en studieprogramma’s. Er worden zo’n 70 tot 100 vluchtelingen verwacht.

Lees het volledige artikel    HvA en UvA open dag voor vluchtelingen
INTRODUCTIEPERIODE EERSTEJAARS-STUDENTEN HVA

De leerlingen die hebben gekozen voor een opleiding aan de HvA nemen deel aan de introductieweek.

Eerst wordt er een programma georganiseerd door de opleiding zelf en vervolgens verzorgt KersVers de centrale introductie van de HvA op 25 en 26 augustus 2016. Tijdens deze dagen ontmoeten ook uw oud-leerlingen hun medestudenten en docenten en krijgen ze o.a. meer informatie over studie-, sport- en studentenverenigingen.

Meer informatie is te vinden via de opleidingspagina bij het onderdeel ‘Start studiejaar’.

 
STUDIEKEUZE- TRAJECTEN

De 1 mei inschrijfdeadline is inmiddels verstreken en uw leerlingen hebben zich als het goed is ingeschreven voor een vervolgopleiding. Het kan natuurlijk zo zijn dat ze toch nog over hun keuze twijfelen of een tussenjaar overwegen.

Voor deze leerlingen bieden wij verschillende studiekeuzetrajecten aan:

 

Studiekeuze- trajecten
 
NUMERUS FIXUS EN SELECTIE 2017-2018– DEEL 4

In de nieuwsbrieven van februari en april 2016 is aandacht besteed aan het aantal selectiepogingen dat een kandidaat per opleiding heeft en aan (eind)examencijfers als mogelijk selectiecriterium.

In de nieuwsbrief van april werd aangekondigd dat in juni bekend gemaakt zou worden welke HvA-opleidingen een numerus fixus en selectie hebben voor het studiejaar 2017-2018.

Het betreft de volgende vier opleidingen:

  • AMFI (Fashion and Textile Technologies)
  • Forensisch Onderzoek
  • Fysiotherapie
  • Toegepaste Psychologie

Vanaf 15 juni is op de opleidingspagina’s globale informatie te vinden, o.a. over de selectiecriteria en - met enig voorbehoud - de data waarop de selectie zal plaatsvinden. Bezoek de hoofdpagina van selectie en plaatsing om hier meer over te lezen.

 
Jet Bussemaker op bezoek
JET BUSSEMAKER OP BEZOEK

Donderdag 9 juni bracht minister Jet Bussemaker van OC&W een werkbezoek aan de opleiding MIC (Media, Informatie & Communicatie) op het moment dat daar de derde studiekeuzecheck van dit jaar plaatsvond.

Samen met leden van diverse landelijke studentenorganisaties sprak zij medewerkers van de hogeschool en de opleiding over de manier waarop bij de HvA de studiekeuzecheck wordt ingevuld.

Volgens het ministerie gebeurt dit bij de opleiding MIC zeer zorgvuldig en persoonlijk en was het ‘een goed voorbeeld van de manier waarop aankomende studenten en de opleiding tweezijdig kunnen checken of er sprake is van een goede studiekeuze’.

Lees meer over het bezoek    Jet Bussemaker op bezoek
 
OPEN DAGEN 2016-2017

Volgend studiejaar organiseert de Hogeschool van Amsterdam open dagen op de volgende data:

  • Zaterdag 5 november 2016
  • Zaterdag 14 januari 2017
  • Zaterdag 25 maart 2017

Daarnaast is er op:

  • Dinsdag 6 december 2016, 18.00-21.00, voorlichtingsavond voor opleidingen met selectie
  • Donderdag 20 april 2017, 18.00-21.00, vragenavond (zowel voor vroege oriënteerders als voor bevestigingszoekers)

De open dagen vinden plaats van 10.00-14.00 uur op alle HvA-locaties. Tijdens de open dag kunnen uw leerlingen voorlichtingsrondes bijwonen en opleidingen vergelijken. Daarnaast kunnen ze met hun vragen over studiekeuze op een van de studiekeuzepleinen terecht bij studiekeuzecoaches, studenten en studentendecanen.

Meer informatie vindt u op hva.nl/opendag.

 
Voorlichtingsavond voor ouders 2016-2017
VOORLICHTINGSAVOND VOOR OUDERS 2016-2017

De voorlichtingsavonden voor ouders worden volgend studiejaar georganiseerd op:

  • Maandag 24 oktober 2016
  • Dinsdag 10 januari 2017
  • Maandag 13 maart 2017

Voorafgaand aan de open dag organiseert de Hogeschool van Amsterdam samen met de Universiteit van Amsterdam een voorlichtingsavond voor ouders van studiekiezers. Tijdens de avond krijgen ouders uitleg en handvatten om hun kinderen te helpen bij hun studiekeuze. Na afloop is er ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Ouders kunnen meer informatie over deze voorlichtingsavonden vinden op hva.nl/oudervoorlichting.

 
​Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan het toeleverend onderwijs.
​Contact: aansluiting@hva.nl

Bekijk de oudere nieuwsbrieven

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u hier uit.

Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen? U kunt zich hier aanmelden.