Logistiek Centrum

Optitrade & Friederichs willen de zelfstandig opticien faciliteren in de strijd om de consument in de optiekmarkt. Deze doelstelling heeft geleid tot de start van Optitrade Logistiek Centrum (OLC). Dankzij deze unieke samenwerking ervaren opticiens op diverse vlakken een verbetering van de dienstverlening; waaronder het bieden van lagere inkoopprijzen voor contactlenzen en lenzenvloeistoffen, een verbetering van de logistieke service en het vereenvoudigen van thuisbezorging.

Optitrade Logistiek Centrum (OLC) zorgt dat zelfstandige opticiens hun inkoopkracht nog meer kunnen bundelen, waardoor rendement wordt vergroot en de efficiëntie van de logistieke performance wordt verbeterd.

Optitrade en Friederichs willen via het Optitrade Logistiek Centrum de zelfstandige opticiens in Nederland meer kracht geven in de strijd tegen de ketens en de online aanbieders. Door het inkoopvolume te bundelen, verenigen we onze gezamenlijke inkoopkracht en kunnen we betere condities realiseren.

Tijdbesparing dankzij één overkoepelend aanspreekpunt voor al uw bestellingen
In de toekomst wil het OLC ook de samenwerking met andere leveranciers intensiveren, zodat alle type contactlenzen en vloeistoffen vanuit het OLC kunnen worden geleverd. Voor u als opticien en/of contactlensspecialist is dit tijdbesparend. Het OLC biedt u nog meer gebruiksvriendelijkheid én u maakt optimaal gebruik van de gezamenlijke inkoopkracht van de Optitrade-klanten.

Prijsvoordeel
Via OLC Bundelen zelfstandige opticiens hun inkoopkracht en worden aantrekkelijke commitmentdeals gesloten met alle leveranciers. Deze doelstelling heeft geleid tot de start van Optitrade Logistiek Centrum (OLC). Dankzij deze unieke samenwerking met Friederichs ervaren opticiens op diverse vlakken een verbetering van de dienstverlening; waaronder het bieden van lagere inkoopprijzen voor contactlenzen en lenzenvloeistoffen, een verbetering van de logistieke service en het vereenvoudigen van thuisbezorging.

Logistieke verbetering
Doordat OLC exclusief voor zelfstandige (Optitrade) opticiens werkt, kan de aandacht voor uw orders, plus de daarbij gewenste leversnelheid en accuratesse, nog verder worden geoptimaliseerd.

Vertrouwde service
Deze unieke samenwerking garandeert service zoals u van ons gewend bent. Het OLC en de leveranciers zorgen samen voor de juiste voorraadsituatie, waardoor Optitrade Logistiek Centrum haar opticiens een gewenste leverperformance kan bieden. De leverancier concentreert zich op de (technische) ondersteuning van het product en het OLC richt zich op een vlekkeloze logistiek en distributie.

Alleen via Optitrade Online
Orders voor het OLC kunnen enkel via Optitrade Online worden geplaatst. Alleen op deze manier kunnen een efficiënte werkwijze, snelle levertijden en gunstige prijzen worden gerealiseerd. Mocht u hiervan geen gebruik willen of kunnen maken, dan kunt u uiteraard direct via de leverancier blijven bestellen. De distributie van reguliere orders voor niét Optitrade-klanten blijft uiteraard ook direct via de leverancier verlopen.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Optitrade Logistiek Centrum.