Wilt u deze nieuwsbrief online bekijken, klik dan hier.
 
Optitrade Retailgroep
Nieuwsbrief
  29 maart 2024  
 
Terugblik Audiologie Marathon 2022!
 
 
 
Afgelopen maandag 16 mei 2022 kwamen ruim 250 audiciens, leveranciers en andere brancheprofessionals samen om te luisteren naar de toekomst. In deze nieuwsbrief blikken we terug op een dag vol visie voor de toekomst van de hoorzorg van zowel gastsprekers, leveranciers als Optitrade.
 
 
Zo klinkt (klonk) de toekomst volgens de sprekers in de ochtend
 
 
 
 
Met het oor op morgen
Door: Silvia Boender

Na de opening van dagvoorzitter Pim Föster was Silvia Boender de eerste spreker die haar oor op morgen richtte en liet zien welke (nieuwe) activiteiten Optitrade heeft ontwikkeld om haar audiciens goed voor te kunnen bereiden op de toekomst. De focus van Silvia en Optitrade ligt bij het creëren van extra (nieuwe) winkeltraffic via campagnes en samenwerkingsmodellen met drogisten en opticiens. Tevens presenteerde ze de nieuwe versie van de cosi adviestool, waarmee audiciens en klanten gezamenlijk tot de beste hooroplossing komen. Hier hoort u binnenkort meer over!
 
 
Oog voor Oren
Door: Joost Schravendeel

Daarna was het de beurt aan Joost Schravendeel, oprichter van o.a. Oogvoororen.nl. Hij gaf een hele mooie inkijk in de werkwijze van deze gamechanger in de audiologiemarkt. Belangrijke aandachtspunten in hun bedrijfsmodel zijn optimale efficiency in de planning van afspraken voor de audiciens. Daarmee willen ze twee doelstellingen bereiken: 1. tevreden en efficiënte audiciens en 2. een optimale service voor de consument. Ook gaf hij inzicht in de communicatie van prijzen op hun website en hoe zij komen tot het best renderende product.
 
 
De toekomst van lokaal ondernemerschap
Door: Miriam de Bruin

Een onverwachte spreker was Miriam de Bruin van Hubo bouwmarkten. Alhoewel in eerste instantie de verschillen groter lijken dan de overeenkomsten in onze markten bleek dat de bijzondere positie van de (zelfstandige) Hubo ondernemer veel gelijkenis heeft met de zelfstandige audicien. Waar concurrenten veel met prijzen stunten, moet Hubo zich daarom onderscheiden en zorgen dat ze niet inwisselbaar worden voor grote ketens. Via extra (persoonlijke) aandacht, communicatie van de lokale held en thuisservice zorgen ze voor een bijzondere positie in de markt en daarmee een mooi marktaandeel.
 
 
De toekomst van de (hoor)zorg
Door: Richard van Hooijdonk

De ochtend werd afgesloten door trendwatcher Richard van Hooijdonk. Hij nam de aanwezigen mee in een reis door de toekomst van de gezondheidszorg. Vele innovaties werden getoond en daarbij gaf hij ook aan dat robots en AI (Artificial Intelligence) een belangrijke rol gaan spelen. Hij raadt aan dat iedere audicien zich daarmee vertrouwd gaat voelen. De veertigplussers in de zaal werd geadviseerd om vaker met jongeren te gaan werken, zodat ze zich kunnen laten adviseren en de toekomst niet aan hun neus voorbij gaat. Hij eindigde zijn pleidooi met een belangrijk thema voor de toekomst: Samenwerking! Alleen samen met andere audiciens, leveranciers en partners kunnen we op al deze veranderingen antwoord geven. En laat dat nu juist de slogan van Optitrade zijn: ‘Samen staan we sterker’.
 
 
 
Bekijk de foto's op onze website
 
 
Middagprogramma
 
Na een uitgebreide lunch en rondje over het leveranciersplein gaven we het stokje door aan 7 leveranciers die allemaal op eigen wijze hun blik op de toekomst met ons deelden. 
 
Paneldiscussie
 
 
 
Samen voor kwalitatieve en betaalbare hoorzorg

De dag werd afgesloten met een paneldiscussie tussen vier verschillende verenigingen die allen de belangen van audiciens behartigen. De werkwijze kan verschillen, maar de visie over kwalitatieve en betaalbare hoorzorg is grotendeels hetzelfde. Onder de leiding van Pim Foster werden door Ronald Zweers (Hoorprofs), Bas Wilbers (CVZA), Carmen de Jonge (NVAB), Dennis Havermans (DKA).
 
 
 
Doe online nog een rondje over ons leveranciersplein!
 
Door op onderstaande knop te klikken kunt u in virtual reality een rondje lopen over het leveranciersplein.
 
 
 
Direct naar www.optitrade.nl
 
Optiek  |  Audiologie  |  Contact
 
LinkedIn Facebook
 
Samen zijn we scherper.
 
© Optitrade Retailgroep 2024
 
 
Wilt u zich afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik dan hier.