SCHOLENNIEUWSBRIEF
Januari 2018
Bekijk online
Hogeschool van Amsterdam
STUDIEKEUZEKALENDER - FEBRUARI 2018

 
VIRTUEEL MEELOPEN OP DE HVA

Iedere studiekiezer zou een keer moeten meelopen op een opleiding die hij of zij wil gaan volgen. Om dit makkelijker te maken kun je bij de HvA ook virtueel meelopen. Dit gaat via Snapchat, het sociale mediakanaal dat veel gebruikt wordt door scholieren.

Van maandag 29 januari tot vrijdag 16 februari kunnen scholieren elke dag meelopen met een andere opleiding van de HvA. Op 1 februari bijvoorbeeld met Peneloppe van HBO-ICT, en op 14 februari met Romee van de Pabo. Een actueel overzicht vindt u op hva.nl/snapchat. Op Snapchat kunt u ons vinden door te zoeken op: HvA_Amsterdam.

 
VOORLICHTINGSAVOND VOOR OUDERS – MAANDAG 12 FEBRUARI

We willen u vragen om de informatie over deze speciale avond te delen met de ouders van uw leerlingen.

Veel leerlingen zullen momenteel nadenken over hun studiekeuze.

De invloed die ouders bij deze keuze kunnen uitoefenen is zeer groot. Speciaal voor u organiseert de HvA – samen met de UvA – daarom op maandag 12 februari a.s. een voorlichtingsavond.

Tijdens deze avond gaan ervaren studiekeuzecoaches in op het studiekeuzeproces van scholieren en de rol die ouders hierbij kunnen spelen.

De avond begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en wordt gehouden op de UvA-locatie Science Park 904 in Amsterdam. Meer informatie is te vinden op onze website.

 
HVA-YOUTUBE STUDENTENTEAM

Uitgelicht:

NIEUWE NAAM HBO ICT - SYSTEM AND NETWORKING ENGINEERING: CYBER SECURITY

De leerroute System and Networking Engineering binnen de opleiding HBO-ICT heeft een nieuwe naam. De richting heet vanaf nu Cyber Security (CS) en zal zich hier inhoudelijk meer op toespitsen. Op termijn zijn er plannen om een master en lectoraat op het gebied van CS te ontwikkelen. De naamswijziging is het gevolg van de wens van de partnerbedrijven in de opleidingscommissie van HBO-ICT, die aangeven meer CS-specialisten nodig te hebben. De vraag naar dergelijke specialisten groeit over het algemeen explosief. Digitale veiligheid en privacy zijn steeds belangrijker wordende maatschappelijke thema’s.

 
OPEN DAG – ZATERDAG 17 FEBRUARI

Op de open dag van zaterdag 17 februari is een groot aantal opleidingen* vertegenwoordigd.
Uw leerlingen zijn van harte welkom om een presentatie bij te wonen of deel te nemen aan een proefles. Zij kunnen de sfeer proeven en opleidingen met elkaar vergelijken. Studenten, docenten en studiekeuzecoaches staan klaar om vragen te beantwoorden. In het Kohnstammhuis is een groot studiekeuzeplein, waar leerlingen terecht kunnen met algemene vragen: bijvoorbeeld over kiezen, studeren met een functiebeperking of begeleiding.

Aanmelden
Maakt u ze er wel op attent dat ze zich aanmelden voor de open dag? Vanzelfsprekend bent u zelf ook van harte welkom.

Voorbereiden
Uw leerlingen halen het meeste uit een open dag als ze zich voorbereiden. Op onze website geven we tips hoe ze dat kunnen doen.

Let op: bij de bacheloropleiding AMFI – Amsterdam Fashion Institute, Fysiotherapie, HBO-Verpleegkunde voltijd en Toegepaste Psychologie voltijd kunnen uw leerlingen tijdens deze open dag zich alleen oriënteren voor studiejaar 2019-2020. Voor deze opleidingen is de inschrijving voor studiejaar 2018-2019 op 15 januari gesloten. 

* De opleidingen Academie voor Lichamelijke Opvoeding, European School of Physiotherapy, Forensisch Onderzoek, Sportkunde en Sport Studies doen niet mee aan de open dag van 17 februari.

 
STUDIEKEUZECHECK BIJ DE OPLEIDINGEN BUSINESS EN ECONOMIE

Waarom een studiekeuzecheck?

  • De student controleert samen met de opleiding nog één keer of de opleiding bij hem past
  • ​De student voorkomt teleurstelling als hij de verkeerde studie kiest.
  • Hij beperkt het risico dat hij de studie vroegtijdig afbreekt.
Na afronding van de studiekeuzecheck ontvangt de student een persoonlijk studiekeuzeadvies dat is gebaseerd op de resultaten van zijn studiekeuzecheck.

Hier leest u meer over de Studiekeuzecheck bij de opleidingen Business en Economie.

Studiekeuzecheck: twee verplichte onderdelen

De studiekeuzecheck bij de opleidingen Business en Economie bestaat uit twee verplichte onderdelen:

Verplicht huiswerk in de vorm van een online cursus (thuis)
Verplichte bijeenkomst op school

Huiswerk: online cursus

Drie weken voor de door de leerling gekozen datum van de studiekeuzecheck ontvangt hij een link naar de verplichte online cursus. Hij heeft dan twee weken de tijd om de online cursus af te ronden.

Een leerling is ongeveer 6 tot 8 uur met de online cursus bezig. Als de online cursus niet tijdig afgerond wordt, kan de leerling helaas niet deelnemen aan de bijeenkomst op school.

Bijeenkomst op school

Tijdens de bijeenkomst op school bespreekt de leerling de online cursus en maakt hij al kennis met docenten en medestudenten. Hij krijgt een realistisch beeld van de inhoud van de opleiding, de vakken en de huiswerkbelasting.

Om welke opleidingen gaat het?
Meer informatie over de studiekeuzecheck bij de opleidingen van Business en Economie vindt u hier.

 
​Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan het toeleverend onderwijs.
​Contact: aansluiting@hva.nl

Bekijk de oudere nieuwsbrieven

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u hier uit.

Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen? U kunt zich hier aanmelden.