SCHOLENNIEUWSBRIEF
September 2017
Bekijk online
Hogeschool van Amsterdam
AGENDA
Decanensymposium (21 sept)
Studiekeuzetraject (10 okt-30 jan 2018)
Keuze-3-daagse (24 okt)
AGENDA
Voorlichtingsavond voor ouders (30 okt)
Open dag (4 nov)
 
ACTIVITEITEN KALENDER 2017-2018

Bekijk voor een totaaloverzicht van de studiekeuzeactiviteiten bij de HvA de
activiteitenkalender voor het studiejaar
2017-2018.

Activiteiten kalender 2017-2018
 
NIEUWE OPLEIDING FINANCE, TAX AND ADVICE PER SEPTEMBER 2018

Met ingang van het studiejaar 2018-2019 worden de opleidingen Financial Services Management en Fiscaal Recht en Economie samengevoegd tot de nieuwe opleiding Finance, Tax and Advice. Om het opleidingsaanbod voor de studiekiezer overzichtelijker te maken heeft het ministerie van OC&W besloten het aantal verschillende hbo-opleidingen in Nederland terug te brengen. Daarbij is gekeken welke vergelijkbare financiële opleidingen er zijn en of deze kunnen worden samengevoegd.

Lees verder   
 
28E NATIONAAL DECANENSYMPOSIUM UVA – HVA

Op donderdag 21 september aanstaande organiseren de UvA en HvA het 28ste Nationaal Decanensymposium met als thema: Bestemming onbekend - Studiekeuzebegeleiding voor de toekomst.

Hoe speel je als studiekeuzebegeleider in op de kwaliteiten die van een student worden gevraagd in een toekomst die deels ongewis is? Welke manier van denken en doen vraagt dit van u als decaan, mentor, teamleider of schoolleider? Het wordt een dag vol inspiratie met o.a. Pedro de Bruyckere, Daan Roovers, Ruud Veltenaar en Huub Nelis.

Meer informatie en aanmelden   
 
WWW.STUDIEKEUZETRAJECTEN.NL - HULP BIJ STUDIEKEUZE

Deel deze informatie met ouders van  uw (oud-)leerlingen


Het advies van keuzecoach Zazie van der Leeuw luidt: "Haastige spoed is zelden goed. Neem de tijd om een studie te kiezen waar je je echt in hebt verdiept en waarvan je weet dat jij daar past en voor wilt gaan".

Op 10 oktober start het Studiekeuzetraject UvA-HvA. Dit traject van 3 maanden is voor studiekiezers die een tussenjaar hebben en voor studenten die nu al twijfelen over hun studiekeuze. Het bestaat uit een wekelijkse groepsbijeenkomst en individuele begeleiding door een keuzecoach. Tijdens het traject zal de student zichzelf en zijn studiekeuze diepgaand onderzoeken. In totaal is de tijdsbesteding aan de bijeenkomsten en het uitvoeren van opdrachten zo’n 10 uur per week. 

Is een traject van drie maanden te lang? De Keuze-3-daagse start meerdere keren per jaar en bestaat uit twee cursusdagen en één coachgesprek. Het resultaat is een gericht actieplan op basis waarvan de deelnemer zelf een bewuste studiekeuze kan maken. Deze cursus is ook zeer geschikt voor leerlingen die nog op het voortgezet onderwijs zitten. De eerstvolgende Keuze-3-daagse vindt plaats op 24 oktober en 7 november. 

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.studiekeuzetrajecten.nl   
 
OPLEIDINGEN MET NUMERUS FIXUS EN SELECTIE

Voor studiejaar 2018-2019 hebben de volgende opleidingen een numerus fixus:

  • Amsterdam Fashion Institute (AMFI)
  • Forensisch Onderzoek
  • Fysiotherapie
  • Toegepaste Psychologie
  • Sportkunde / Sport Studies

Voor HBO-Verpleegkunde wordt mogelijk ook een fixus ingesteld. Uiterlijk 1 oktober a.s. volgt daarover een extra nieuwsbericht.

Voor deze opleidingen ligt de inschrijfdatum uiterlijk op 15 januari 2018. De selectiedagen vinden plaats tussen half januari en half maart.

Meer informatie over de selectie    Opleidingen met Numerus fixus en selectie
VOORLICHTINGSAVOND VOOR OUDERS - 30 OKT

Deel deze informatie met ouders van uw (oud-)leerlingen

Op maandag 30 oktober 2017 organiseert de Hogeschool van Amsterdam samen met de Universiteit van Amsterdam weer een voorlichtingsavond voor ouders van studiekiezers. Tijdens de avond krijgt u uitleg en handvatten om uw kind te helpen bij een studiekeuze. Na afloop is er ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

De voorlichtingsavond begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) op de UvA locatie Science Park 904. Voor meer informatie over het programma en aanmelden verwijzen wij u graag door naar onze website.

Verhinderd?

Kunt u niet bij de voorlichtingsavond op 30 oktober aanwezig zijn? Op12 februari 2018 organiseren de HvA en UvA nog een voorlichtingsavond voor ouders.

 
​Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan het toeleverend onderwijs.
​Contact: aansluiting@hva.nl

Bekijk de oudere nieuwsbrieven

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u hier uit.

Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen? U kunt zich hier aanmelden.